Leading International Trade Fair for Urban Green and Open Spaces.

11 - 14 September 2024 // Nuremberg, Germany

Posting print layout

What information should be shown in the print layout?

Create print layout
Exhibitors & Products GaLaBau 2022

Henra Aanhangwagens B.V.

Oploseweg 10

5825 HN Overloon

Netherlands

Phone: +49(0)151.56764141

Request contact / appointment Request contact / appointment

Contact us

Please enter your personal information and desired appointment. You can also leave us a message.

Your personal information

Your message for us

Desired appointment during the exhibition

* Compulsory fields you must fill in.

Information on data protection can be found here.

Send
Your message has been sent.

You do not have a registration yet? Register now and use all advantages of the Exhibitors and Products Database and the supporting programme.

An error has occurred.

Halle

Products of Henra Aanhangwagens B.V. (5)

OVER HENRA

SINDS 1932 KWALITEIT VOOR PROFESSIONALS!

HENRA Overloon is uit de twee familienamen Henckens & Rademaker ontstaan. De eerste bedrijfsactiviteit vond plaats in 1832.
Huub Henckens uit de derde generatie, begon op de leeftijd van 21 jaar, circa 100 jaar later, in 1932, het bedrijf. Oorspronkelijk werd begonnen met een smederij, hoefslag en landbouwmachines.

Tijdens de verwoesting in de oorlog van het dorp Overloon werd ook het bedrijfspand van de onderneming getroffen. Direct na de bevrijding van Overloon 1944 – 1945 werd opnieuw begonnen in een noodwoning en kon men profiteren van de wederopbouw van Nederland. Op 22 mei 1945 werd de onderneming van Huub Henckens officieel ingeschreven in het handelsregister. In 1954 keerde men terug naar de oude plek midden in het dorp, waar een nieuwe woning, smederij en winkel werd gebouwd. In 1956 werd de eerste aanhangwagen gebouwd.

In 1965 namen de broers Piet en Jan het bedrijf van hun vader over. De onderneming groeide zodanig met constructiewerken, aanhangwagens en stalinrichtingen dat in 1978 de eerste hallen verschenen aan de Oploseweg in Overloon. Daar werd 10.000 m2 aangekocht en vond in oktober 1979 de officiële opening plaats.

In 1983 werd besloten om uitsluitend nog aanhangwagens te produceren en werden alle andere activiteiten gestaakt.

In 1998 nam Edward Henckens een zoon van Jan,als 5de generatie, het bedrijf over en bouwde het verder uit.  Onder zijn leiding groeide het bedrijf door naar meer dan 20.000 m2 bedrijfsterrein en een 40 personeelsleden. Jaarlijks productie van meer dan 4000 aanhangwagens (waarvan ongeveer 1.000 paardentrailer). Hiervan werd meer dan 75% geëxporteerd naar de omringende landen.

Daar Henra sterk is in de zwaardere type aanhangwagens voor de professionele gebruiker  in de bouw en het groen ging de crisis van 2008 niet ongemerkt voorbij aan Henra.

Omzet en winst daalde en in 2013 werd een meerderheidsbelang in het bedrijf door Edward Henckens verkocht aan Momentum Today en kwam ook nieuw management aan boord. Dit leidde al snel tot herstel van groei en winstgevendheid en na voldoende support tijdens de transitie door Edward Henckens van de nieuwe eigenaren, verkocht Edward ook zijn deelbelang aan Momentum Today in begin 2015.

Het scala van producten omvat nu alle soorten aanhangwagens tot 3500 kg. En dit gamma wordt continue aangepast aan de eisen van de tijd onder het motto:
“Het gaat niet om prestige, maar voor pure functionaliteit en duurzaamheid van onze producten, en de aanbeveling en de tevredenheid van onze klanten!”
Henra exporteert via een uitgebreid dealernetwerk momenteel in 9 Europese landen. Vandaag de dag wordt ongeveer 65% van de jaarlijkse omzet behaald door middel van export.

Henra Aanhangwagens B.V. offers you products from these product groups:

You decided to attend the GaLaBau? Get your tickets at the TicketShopCo-exhibitor

Clicking on an exhibitor opens his profile with more information.

top

The selected entry has been placed in your favourites!

If you register you can save your favourites permanently and access all entries even when underway – via laptop or tablet.

You can register an account here to save your settings in the Exhibitors and Products Database and as well as in the Supporting Programme.The registration is not for the TicketShop and ExhibitorShop.

Register now

Your advantages at a glance:

  • Advantage Save your favourites permanently. Use the instant access – mobile too, anytime and anywhere – incl. memo function.
  • Advantage The optional newsletter gives you regular up-to-date information about new exhibitors and products – matched to your interests.
  • Advantage Call up your favourites mobile too! Simply log in and access them at anytime.